Škisova tržnica 2010

4. maj 2010 ob 16:20 dodal/-a Pravnica
Svojih pet minut slave boste lahko doživeli tudi obiskovalci, če se boste udeležili katere izmed številnih nagradnih iger
Svojih pet minut slave boste lahko doživeli tudi obiskovalci, če se boste udeležili katere izmed številnih nagradnih iger
Mogoče bo obiskati frizerja, se preizkusiti v žongliranju ali jahanju električnega bika
Mogoče bo obiskati frizerja, se preizkusiti v žongliranju ali jahanju električnega bika
Glasba je tisto, kar nas poživi in nam daje navdih za dober žur
Glasba je tisto, kar nas poživi in nam daje navdih za dober žur
Poudarki
 • Prireditveni prostor sestavljata dve prizorišči, ki sta med seboj povezani: glavni in mali oder
 • Popoldanski program se prične ob 12h in konca ob 18h, večerni program pa traja od 18h do 2h
 • Svojih pet minut slave boste lahko doživeli tudi obiskovalci, če se boste udeležili katere izmed številnih nagradnih iger
 • Vsako leto organizatorji Škisove tržnice poskrbijo za pester večerni program, z različnimi glasbenimi ustvarjalci na dveh ločenih prizoriščih.
 • Zveza študentskih klubov Slovenije vabi na tradicionalno Škisovo tržnico, ki se bo 5. maja od 12h naprej odvijala na letnem telovadišču ND Ilirija.

  Prireditveni prostor sestavljata dve prizorišči, ki sta med seboj povezani: glavni in mali oder. Na obeh se skozi cel dan odvija program, ki se deli na dva dela: popoldanski in večerni. Popoldanski program se prične ob 12h in konca ob 18h, večerni program pa traja od 18h do 2h.

  Popoldanski program
  Razdeljen je na glavni in spremljevalni program. Glavni program se odvija na klubskem prizorišču, kjer se na stojnicah predstavlja vseh 55 klubov iz cele Slovenije, Tržnica brez meja in naši partnerji. Spremljevalni program se odvija na celotnem prireditvenem prostoru.

  Glavni oder
  Klubi se na stojnicah inovativno predstavljajo s kulturnimi in etnološkimi značilnosti kraja iz katerega prihajajo. Obiskovalcem vedno znova pripravijo kakšno presenečenje, jim pokažejo lokalne posebnosti, stare običaje in šege ter domače obrti. Poskrbijo pa seveda tudi za polna usta dobrih, pristnih, tradicionalnih, slovenskih kulinaričnih dobrot.

  Istočasno se bo na glavnem odru odvijala uradna otvoritev Škisove tržnice, ki bo letos še posebej slovesna. Pričela se bo ob 13h, s parado mažoretk in mimohodom vseh 55-ih klubov. Nato bodo vse zbrane obiskovalce nagovorili častni govorniki. Po otvoritvi se bo na odru odvijal bogat kulturni program.

  Poskrbljeno bo tudi za komične vložke. Svojih pet minut slave boste lahko doživeli tudi obiskovalci, če se boste udeležili katere izmed številnih nagradnih iger. Dobitki so mamljivi, podeljujejo jih na glavnem odru, zanje pa se bo potrebno nekoliko potruditi.

  Tržnica brez meja
  V duhu medkulturnega dialoga bodo organizirali tudi Tržnico brez meja, kjer se bodo lahko obiskovalci seznanili z običaji, tradicijami in kulinariko dežel širom Evrope.

  Spremljevalni program
  Spremljevalni program se odvija na celotnem prireditvenem prostoru. V okviru le-tega potekajo razne delavnice in športne aktivnosti. Letos bo mogoče obiskati frizerja, se preizkusiti v žongliranju ali jahanju električnega bika. Na voljo bo še mnogo drugih zanimivih dejavnosti. Predstavili so bodo še Študentska organizacija Slovenije, Študentska organizacija Univerze v Ljubljani, Fundacija Z glavo na zabavo in drugi.

  Večerni program
  Glasba je tisto, kar nas poživi in nam daje navdih za dober žur. Vsako leto organizatorji Škisove tržnice poskrbijo za pester večerni program, z različnimi glasbenimi ustvarjalci na dveh ločenih prizoriščih.

  Na glavnem odru se bo najprej predstavila neuveljavljena glasbena skupina, zmagovalka Škisolova Division, Dubioza kolektiv, Kosta + Tribute2Love, Lollobrigida, Magnifico, Tide in Zaklonišče prepeva. Na malem odru pa bodo rolali Disco Bros., Blue&Deep, Manueldark vs. Spinne, Gramophonedzie + presenečenje.

  Zadnje novice

  Športno društvo Ekonomske fakultete vabi na golf turnir .. več
  Ker izpitno obdobje je minilo, čaka nas pošastno .. več
  Preden zaključiš smučarsko sezono, se lahko še zadnjič .. več
  ELSA Ljubljana Vas vabi na obuditev tradicionalnega .. več

  Popularne novice

  Osvežitvena dela v polnem teku! .. več
  Poletno dogajanje v klubu Papaya bo tudi letos zelo pestro, .. več
  V Novem Sadu (Srbija) se bo od 8. do 11. julija 2010 že .. več
  Madžarska prestolnica Budimpešta, od Ljubljane oddaljena .. več